Houten Kisten

Houten Kisten

Voor opslag-, transport- of exportdoeleinden 

op zoek naar houten kisten of houten kratten als verpakking van uw producten?

Van Leyen Packaging BV produceert houten kisten in:

  • Elke gewenste maat voor éénmalig of meermalig gebruik;
  • Wij kennen geen standaardmaten in houten kisten; elke aanvraag wordt door ons persoonlijk verwerkt, waarbij de wensen van de klant altijd uitgangspunt zijn om tot een maatwerkoplossing te komen;
  • Van Leyen Packaging BV is ISPM-15 HT gecertificeerd, onze producten voldoen dus aan alle internationale exporteisen op het gebied van houten verpakkingen.

Van Leyen Packaging BV is uw partner op het gebied van houten kisten op maat als verpakking. Wij zijn ruim aanwezig op de markt doordat wij meer dan een miljoen pallets en kisten op jaarbasis verkopen. Wij verpakken uw goederen direct in onze fabriek of verzorgen dat bij u op locatie. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op via 036 529 06 41 voor een houten kist op maat.

Wij zijn ISPM-15 gecertificeerd

Over de productie van onze houten kisten

Bij Van Leyen Packaging BV wordt iedere houten kist op maat gemaakt. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van hoogwaardig Noord Europees vuren met verschillende breedtes, lengtes en diktes. De houten kist kan worden uitgevoerd in diverse soorten plaatmateriaal (multiplex, triplex of vuren)of platen met deels karton. Met platen voorzien van karton zijn de houten kisten lichter van gewicht maar net zo sterk. Zo bespaart u direct op exportkosten wanneer u kiest voor de luchtvracht.

Producten waarvoor houten kisten ideaal zijn

Een kist is een gesloten verpakking van hout of plaatmateriaal en biedt optimale bescherming aan uw kostbare of kwetsbare goederen, zoals:

Machine of onderdelen;
Kunst en antiek;
Opslag en transport goederen;
Groenten en fruit;
Glas en kunststof;
(ver)huisraad.

Daarbij is het mogelijk dat de houten kisten worden voorzien van extra’s, zoals:

Wielen;
Hang- en sluitwerk;
Aluminium hoekprofielen;
Bescherming- en opvulmiddelen;
Zekeringsmiddelen;
Vochtwerend materiaal;
Schokwerend materiaal;
Roestwerend materiaal.

ISPM NORM

Steeds meer landen stellen eisen aan houten verpakkingsmaterialen zoals houten kisten conform de ISPM 15 norm. Wat is de ISPM 15 norm? Deze norm is opgesteld door de International Plant Protection Convention en heeft als doel om de verspreiding van levend ongedierte tegen te gaan. Om aan deze norm te voldoen moet het hout behandeld worden volgens de heat treatment behandeling.

Van Leyen Packaging BV levert houten kisten die voldoen aan de ISPM 15 norm. Geef bij uw bestelling of offerte aanvraag aan dat u uw houten kisten voor exportdoeleinden wilt gebruiken, dan zorgen wij dat de houten kist op de juiste wijze wordt gemarkeerd. Het hout wordt dan ook van ons merkteken voorzien.5