Houten Kisten

Bent u op zoek naar hoogwaardige, op maat gemaakte houten kisten voor het veilig verpakken, opslaan of vervoeren van uw goederen? Bij Van Leyen Packaging hebben we jarenlange ervaring en expertise in het produceren van op maat gemaakte kisten die aan al uw behoeften voldoen. Met trots kunnen we zeggen dat we jaarlijks meer dan een miljoen pallets en kisten verkopen. We begrijpen dat elk project uniek is en speciale zorg vereist en daarom bieden we een breed aanbod beschermingsmaterialen die ervoor zorgen dat uw producten altijd veilig en beschermd blijven.

Meer weten over onze houten kisten of direct een offerte aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande buttons.

Binnen 24 uur een reactie op uw aanvraag

Waarom kiezen voor houten kisten op maat?

Houten kisten zijn ideaal voor diverse producten en bieden uitstekende bescherming voor uw kostbare of kwetsbare goederen. Of u nu machines of onderdelen verpakt, kunstwerken en antiek vervoert, op zoek bent naar een geschikte opslag- en exportoplossing of uw groenten, fruit en bloembollen wilt beschermen tijdens het transport; onze kisten zijn de perfecte keuze. Bovendien bieden ze ook een veilige optie voor glas en producten van kunststof, huisraad en andere internationale transportgoederen.

Met de veelzijdigheid en duurzaamheid van onze op maat gemaakte producten mag u erop vertrouwen dat onze houten kisten uw waardevolle goederen optimaal beschermen tijdens elke fase van het transportproces.

Opties en mogelijkheden bij een houten kist op maat

Wanneer u kiest voor een op maat gemaakte houten kist van Van Leyen Packaging krijgt u niet alleen de volledige controle over de afmetingen, maar heeft u ook de mogelijkheid om te profiteren van diverse extra opties. Zo sluiten uw houten kisten perfect aan op uw specifieke behoeften. Kies uit een groot aantal handige extra’s, zoals zwenk- of bokwielen voor gemakkelijke verplaatsbaarheid, sloten voor aanvullende beveiliging en hoekprofielen voor extra stevigheid en bescherming.

Beschermingsmaterialen voor uw kostbare of kwetsbare lading

Daarnaast bieden we een breed assortiment aan beschermingsmaterialen, opvul- en zekeringsmiddelen, vochtwerende materialen, schokwerende materialen en roestwerende materialen om uw goederen tijdens het transport optimaal te beschermen. Met een op maat gemaakte houten kist kiest u dus niet alleen de perfecte maatvoering, maar ook de nodige aanpassingen en extra functies om ervoor te zorgen dat uw waardevolle goederen veilig en onbeschadigd op hun bestemming aankomen.

De productie van onze houten kisten

Bij Van Leyen Packaging geven we de hoogste prioriteit aan het ontwerpen en produceren van houten kisten van de meest hoogwaardige kwaliteit. Daarom voldoen al onze producten aan een aantal kwaliteitseisen en keurmerken. Zo weet u zeker dat uw kisten geschikt zijn voor uw specifieke doeleinden en dat ze internationaal goedgekeurd zijn.

Houten kisten met SPM-15 certificering

In een wereld waar steeds meer landen strikte eisen stellen aan houten verpakkingen, is het essentieel om te voldoen aan de internationale voorschriften. De ISPM-15 norm, opgesteld door de International Plant Protection Convention, is de meest gangbare eis voor houten kratten en kisten die voor exportdoeleinden worden gebruikt. Deze norm garandeert dat levende organismen, zoals schadelijke insecten en ziekteverwekkers, worden geëlimineerd door middel van een grondige hittebehandeling. 

Bij Van Leyen Packaging vervaardigen we op maat gemaakte producten die niet alleen aan uw specifieke behoeften maar ook aan de ISPM-15 normering voldoen. Onze houten kisten ondergaan een zorgvuldige behandeling. Met trots kunnen we zeggen dat we al jarenlang in het bezit zijn van de ISPM-15 certificering. Dit certificaat bevestigt dat onze producten voldoen aan de hoogste verpakkingen. U levert niet in op kwaliteit of sterkte. Integendeel: u krijgt een verpakking die even robuust is als traditionele houten kisten, maar met het extra voordeel van veiligheids- en kwaliteitseisen, zowel voor export binnen Europa als daarbuiten.

Kisten van hoogwaardig Noord-Europees vurenhout

Onze toewijding aan kwaliteit begint met de zorgvuldige selectie van Noord-Europees vurenhout, dat wordt gebruikt in verschillende breedtes, lengtes en diktes om aan uw specifieke eisen te voldoen. Wij bieden flexibiliteit in de keuze van plaatmateriaal voor uw op maat gemaakte houten kist, waardoor u uw exportkosten direct aanzienlijk kunt verlagen. U kunt kiezen uit multiplex, triplex of vuren, afhankelijk van uw voorkeur en vereisten. 

Verlaag uw transport- en exportkosten

Daarnaast bieden we ook platen aan die deels bestaan uit karton. Door te kiezen voor onze kisten met kartonnen platen profiteert u van het beste van twee werelden: de stevigheid en betrouwbaarheid van hout en de kostenbesparende voordelen van lichtgewicht aanzienlijke gewichtsbesparing. Dit heeft een directe impact op uw exportkosten, vooral wanneer u kiest voor luchtvracht.

We zijn ISPM-15 gecertificeerd

Bekijk onze opgeleverde projecten

Een voorbeeld van maatwerkprojecten die we hebben afgerond, is de productie en assemblage van ruim 500 opslagkisten. Deze opdracht hebben we uitgevoerd voor een groot bedrijf uit Rotterdam. Het montageteam van Van Leyen Packaging is naar Rotterdam afgereisd en heeft de houten kisten ter plekke in elkaar gezet. De houten kisten zijn volledig op maat gemaakt en worden gebruikt voor tijdelijke opslag, export en transport van diverse goederen.

Houten kisten op maat laten maken

Van Leyen Packaging biedt flexibele oplossingen voor houten kisten op maat. Of u nu wilt dat we uw goederen direct in onze fabriek in de houten kist verpakken of liever industriële verpakking op locatie wenst, ons team staat voor u klaar. Als extra service leveren we uw kisten met onze eigen transportdienst bij u af en zetten we ze desgewenst ook op uw locatie in elkaar. 

We zorgen ervoor dat onze kisten voldoen aan de ISPM-15 certificering en de juiste markeringen hebben voor exportdoeleinden. Neem vandaag nog contact met ons op via 036 529 0641 of stuur een e-mail naar info@vanleyenpackaging.nl om uw project te bespreken en een vrijblijvende offerte aan te vragen voor een houten kist op maat.