Houten Kisten

Houten kisten voor opslag, transport en exportdoeleinden

Van Leyen Packaging BV produceert houten kisten op maat:

  • In elke gewenste maat voor eenmalig of meermalig gebruik: u bepaalt de afmetingen, afwerking en extra opties;
  • We kennen geen standaardmaten in houten kisten; bij elke aanvraag zijn de wensen van de klant het uitgangspunt om tot een maatwerkoplossing te komen;
  • Van Leyen Packaging BV is ISPM-15 HT-gecertificeerd, onze producten voldoen dus aan alle internationale exporteisen op het gebied van houten verpakkingen;
  • Spoedlevering is bij ons mogelijk.

Van Leyen Packaging BV is uw partner op het gebied van houten kisten op maat voor de verpakking van goederen. We verkopen meer dan een miljoen pallets en kisten op jaarbasis. Ook bieden we diverse beschermingsmaterialen aan die ervoor zorgen dat de producten ongeschonden bij de eindbestemming aankomen.

Producten op locatie verpakken

Indien gewenst verpakken we uw goederen direct in onze fabriek in de houten kist, maar het is ook mogelijk om de producten bij u op locatie industrieel te verpakken. Vraag een offerte aan of neem contact op via 036 529 0641 voor een houten kist op maat.

Binnen 24 uur een reactie op uw aanvraag

Over de productie

Bij Van Leyen Packaging BV wordt iedere houten kist met deksel op maat gemaakt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van hoogwaardig Noord-Europees vurenhout met verschillende breedtes, lengtes en diktes. De houten kist kan worden uitgevoerd in diverse soorten plaatmateriaal (multiplex, triplex of vuren) of platen die deels bestaan uit karton. Met platen voorzien van karton zijn de houten kisten lichter, maar net zo sterk. Zo bespaart u direct op exportkosten wanneer u kiest voor luchtvracht.

Producten waarvoor houten kisten ideaal zijn

Een kist kan met of zonder deksel worden gemaakt en biedt uitstekende bescherming van uw kostbare of kwetsbare goederen, zoals:

Machine of onderdelen;
Kunst en antiek;
Opslag- en exportgoederen;
Groenten en fruit;
Bloembollen;
Glas en kunststof;
huisraad;
Internationale transportproducten

Waarom kiezen voor een houten kist op maat?

Bij een houten kist op maat bepaalt u niet alleen de afmeting, maar heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen uit allerlei extra’s:

Zwenk- of bokwielen;
Sloten;
Aluminium hoekprofielen;
Beschermingsmaterialen;
Opvul- en zekeringsmiddelen;
Vochtwerende materialen;
Schokwerened materialen;
Roestwerende materialen.

Bekijk de mogelijkheden

In onze fabriek maken we de houten kisten op maat en behandelen we ze, zodat ze gebruikt mogen worden voor export. We hebben al jaren de ISPM-15 certificering: onze houten kisten voldoen aan strenge veiligheids- en kwaliteitseisen voor export binnen en buiten Europa.

Opgeleverde projecten

Een voorbeeld van maatwerkprojecten die we hebben afgerond, is de productie en assemblage van ruim 500 opslagkisten. Deze opdracht hebben we uitgevoerd voor een groot bedrijf uit Rotterdam. Het montageteam van Van Leyen Packaging BV is naar Rotterdam afgereisd en heeft de houten kisten ter plekke in elkaar gezet. De houten kisten zijn volledig op maat gemaakt en worden gebruikt voor tijdelijke opslag, export en transport van diverse goederen.

Houten kist voor export met ISPM-15 certificering

Steeds vaker stellen landen eisen aan houten verpakkingen zoals houten kisten en kratten. De ISPM-15 norm wordt het vaakst toegepast bij kisten die voor exportdoeleinden worden gebruikt. Deze normering is opgesteld door de International Plant Protection Convention. Houten kisten ondergaan een hittebehandeling, zodat levende organismen worden gedood. Zo gaan we de verspreiding van schadelijke organismen tegen.

Een houten kist met deksel

In veel gevallen monteren we een vaste plaat als deksel op de houten kist. Maar aangezien we de houten kisten op maat maken, volledig aan de hand van uw wensen, is het ook mogelijk om een deksel op de kist te monteren. De kist is zo gemakkelijker te openen dan wanneer deze volledig dichtgetimmerd is. Bovendien voorkomt u hierdoor schade bij het openen en is de kist zo geschikter voor hergebruik.

We zijn ISPM-15 gecertificeerd

Levertijd en verzending

We leveren de maatwerk houten kisten met onze eigen transportdienst bij u af. Eventueel is het ook mogelijk om de kisten bij u op locatie in elkaar te laten zetten.

Klantenservice

Wilt u meer informatie over onze houten kisten op maat? Raadpleeg onze experts en bel ons op 036 529 0641 of stuur een mail naar info@vanleyenpackaging.nl.

Vraag een offerte aan

We leveren maatwerk houten kisten die voldoen aan de ISPM-15 certificering en zorgen ervoor dat de verpakkingsmaterialen over de juiste markeringen beschikken. Geef bij het aanvragen van de offerte aan dat u de houten kist op maat voor export wilt gebruiken. We zorgen dat de kisten de juiste behandeling hebben ondergaan en zullen ze van het juiste merkteken voorzien.