ISPM 15

Alle houten verpakkingen van Van Leyen Packaging BV voldoen aan de ISPM 15 norm

Als u uw goederen internationaal wilt exporteren, moet de houten verpakking een ISPM 15 merkteken hebben. Van Leyen Packaging BV levert houten verpakkingen volgens de ISPM 15 norm.

Als u bij ons een houten kist of een houten krat bestelt, profiteert u van de volgende voordelen:

  • Onze producten voldoen aan alle internationale exporteisen;
  • Onze producten worden op elk gewenst formaat gemaakt;
  • Spoedlevering is bij ons mogelijk.

Wilt u meer informatie over onze ISPM 15 gecertificeerde producten? Neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail.

Wat is de ISPM 15 norm?

De Wereldstandaard Fytosanitaire Maatregelen Houten Verpakkingen (ISPM 15) is opgesteld door de International Plant Protection Convention (IPPC), onderdeel van de wereldvoedselorganisatie FAO. De maatregelen zijn opgesteld door een groot aantal deskundigen en vastgesteld onder de titel ‘Guidelines for regulating Wood Packaging material in International Trade’. De maatregelen voorkomen het risico van verspreiding van levend ongedierte.

Verpakkingen met de ISPM 15 norm, zoals de verpakkingen van Van Leyen Packaging, transporteert u zonder problemen over de hele wereld.

ISPM 15 NORM​

De behandeling voor ISPM 15

Om te voldoen aan de ISPM 15 norm, moet het hout behandeld zijn. Van Leyen Packaging BV is ISPM 15 HT gecertificeerd. Dit houdt in dat het hout een hittebehandeling heeft gehad. Hierbij wordt het hout minimaal 30 minuten lang tot in de kern verhit met een temperatuur van 56 °C.

Waaraan zijn ISPM 15 gecertificeerde producten te herkennen?

Houten verpakkingen die voldoen aan de ISPM 15 eisen, hebben een officieel merkteken. Dit merkteken bevat het logo van de IPPC, een NL ISO landcode, een 3-cijferig registratienummer van de behandelaar en de HT- of DH-behandelingswijze.

Aangesloten bij de SMHV

Van Leyen Packaging is aangesloten bij de Stichting Markeren Houten Verpakkingen (SMHV) en voldoet aan de ISPM 15 norm. U herkent onze houten verpakkingen aan ons registratienummer: 021. Deze ziet u ook op de foto hiernaast.

Meer informatie over de certificering vindt u op de website van SMHV.

Wanneer heeft u verpakkingen met ISPM 15 markering nodig?

Als u verpakkingen van vuren hout wilt gebruiken voor ondersteuning, transport of bescherming van uw producten, is het belangrijk om te voldoen aan de ISPM 15 norm. Veel landen hebben dit als eis opgesteld.

Transporteert u producten binnen de Europese Unie? Dan is de norm niet van toepassing.

Transporteert u buiten de EU en voldoen de verpakkingen niet aan de ISPM 15 norm? Dan is het mogelijk dat het land de import weigert.

Ons assortiment

Bij Van Leyen Packaging BV vindt u onder andere de volgende producten die voldoen aan de ISPM 15 eisen:

Klantenservice

Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over de ISPM 15 norm of over onze producten. Bel naar 036 529 0641 of mail naar info@vanleyenpackaging.nl.

Vraag een offerte aan

We leveren onze houten verpakkingen op maat en zorgen ervoor dat de verpakkingsmaterialen over de juiste markeringen beschikken, zoals onder andere het ISPM 15 merkteken. Als u de verpakking wilt gebruiken voor export, geef dit dan aan bij de offerteaanvraag. We zorgen er dan voor dat het hout de juiste behandeling ondergaat en het juiste merkteken heeft.


    Ik wil graag een offerte voor het volgende:

    Wat is de gewenste binnenmaat van de kist in mm?