Hoe worden exportkisten gemaakt?

Van Leyen Packaging biedt op maat gemaakte exportkisten aan voor zakelijke klanten, waarmee u uw producten op een duurzame en veilige wijze de wereld over kunt sturen. Of het nu gaat om wegtransport, luchtvracht of zeevervoer, onze op maat gemaakte exportkisten staan garant voor de veiligheid van uw goederen. We bedienen een breed netwerk aan klanten met onze exportkisten en andere industriële verpakkingsoplossingen.

Voordelen van onze exportkisten

Omdat we onze exportkisten zelf maken in onze productiefaciliteit kunnen we u een tal van voordelen bieden die u bij een andere partij wellicht niet kunt krijgen.

#1 Robuuste kisten voor iedere industrie

Ontworpen voor zowel eenmalig als herhaaldelijk gebruik, bieden onze kisten duurzame prestaties voor alle verzendbehoeften en industrieën.

#2 Op maat gemaakt

Van deuren en deksels tot plano; onze kisten worden geheel naar uw wensen vervaardigd.

#3 Extra bescherming

We voegen beschermend materiaal toe voor kwetsbare inhoud, waarborgend dat uw producten veilig aankomen.

#4 ISPM 15 gecertificeerd

Onze kisten voldoen aan internationale exportnormen, gegarandeerd door de ISPM 15 certificering.

#5 Personaliseer uw kisten

Verhoog uw merkherkenning door uw logo of naam op de kisten te plaatsen, voor een professionele uitstraling.

Meer over de voordelen

Stappenplan: hoe we de exportkisten voor u maken

Bij Van Leyen Packaging streven we ernaar om enkel topkwaliteit exportkisten te leveren die altijd voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten. Ons productieproces combineert vakmanschap met geavanceerde technologieën om duurzaamheid, veiligheid en maatwerk te garanderen. Hieronder vindt u een gedetailleerde blik op hoe we onze exportkisten van begin tot eind maken.

Stap 1: ontwerp en planning

Elk project begint met een gedetailleerde bespreking van de klantvereisten. Ons team ontwerpt aan de hand van uw wensen een kist die precies past bij de afmetingen, het gewicht en de aard van de te vervoeren goederen. We houden rekening met de transportmodus en de eindbestemming om te verzekeren dat de kisten voldoen aan alle relevante internationale normen en regelgevingen.

Stap 2: selectie van materialen

Onze inzet voor uitmuntendheid wordt weerspiegeld in onze keuze voor hoogwaardig Noord-Europees vurenhout. Dit materiaal, bekend om zijn sterkte en duurzaamheid, wordt zorgvuldig geselecteerd in een reeks van breedtes, lengtes en diktes om naadloos aan uw specifieke behoeften te voldoen. Voor de constructie van uw op maat gemaakte houten kisten bieden we een aanzienlijke mate van flexibiliteit in plaatmateriaal, waaronder opties zoals multiplex, triplex, of vuren, zodat u de perfecte balans tussen kwaliteit en kosten kunt vinden.

Verder innoverend bieden we platen aan die een combinatie van hout en karton bevatten. Deze hybride oplossing combineert de robuustheid van hout met de lichtgewicht en kostenbesparende voordelen van karton. Door te kiezen voor onze kisten met deze unieke kartonnen platen, profiteert u van een significante gewichtsbesparing, wat direct bijdraagt aan lagere transport- en exportkosten. Dit voordeel is vooral merkbaar bij verzendingen via luchtvracht, waar elke kilogram telt.

Stap 3: productie

Onze fabriek is uitgerust met geavanceerde machines die precisie en efficiëntie bieden tijdens het productieproces. Van zagen en schaven tot het assembleren van de kisten, elke stap wordt nauwgezet uitgevoerd door ons gekwalificeerd personeel. Door het gebruik van geavanceerde technieken zorgen we ervoor dat elke kist voldoet aan onze strenge kwaliteitsnormen.

Stap 4: ISPM 15 HT behandeling

Veiligheid is onze topprioriteit. Om te voldoen aan de ISPM 15 standaard en het risico op verspreiding van schadelijke organismen te minimaliseren, ondergaan al onze houten kisten een hittebehandeling (HT). Dit proces zorgt ervoor dat onze kisten veilig gebruikt kunnen worden voor internationale verzending.

Stap 5: maatwerk en afwerking

Naast de standaardformaten bieden we uitgebreide personalisatie-opties. Als klant kunt u kiezen voor toevoegingen zoals deuren, deksels, of speciale voeringen voor extra bescherming van kwetsbare producten. Ook bieden we de mogelijkheid om de kisten te voorzien van uw bedrijfslogo, naam of andere unieke markeringen voor een gepersonaliseerde uitstraling.

Stap 6: kwaliteitscontrole

Voordat de kisten onze fabriek verlaten, ondergaan ze een grondige kwaliteitscontrole. Dit omvat zowel visuele inspecties als sterkte tests om ervoor te zorgen dat elke kist voldoet aan onze hoge standaarden en klaar is voor gebruik.

Stap 7: verzending

Eenmaal goedgekeurd, worden de kisten veilig verpakt en klaargemaakt voor verzending. Met opties voor zowel nationale als internationale levering, zorgen we ervoor dat uw kisten op tijd en in perfecte staat op hun bestemming aankomen.

Ontdek de extra opties voor uw maatwerk exportkisten

Ons toegewijde team werkt onvermoeibaar om ervoor te zorgen dat elke kist die we produceren voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid. In onze fabriek produceren we houten exportkisten conform de ISPM standaarden, waardoor ze geschikt zijn voor wereldwijde verzending. En we houden rekening met al uw wensen. U heeft bij Van Leyen Packaging allerlei extra opties om uw maatwerk exportkist naar uw voorkeuren te laten vervaardigen, zoals:

 • Zwenk- of bokwielen
 • Deur, deksel of losse zijwanden
 • Aluminium hoekprofielen
 • Beschermingsmaterialen
 • Opvul- en zekeringsmiddelen
 • Vochtwerende materialen
 • Schok dempende materialen
 • Roestwerende materialen
 • Sloten
 • Bedrijfslogo en bedrijfsnaam

Speciale maatwerk exportkist voor specifieke goederen

Heeft u een speciale soort maatwerk exportkist nodig? Onze vakmensen kunnen, naast de standaard exportkisten op maat (eventueel uitgevoerd met extra opties), met geavanceerde machines de volgende maatwerk kisten voor u realiseren:

 • Schilderij kisten
 • Displays
 • Fruitkistjes
 • Skids en holblokken
 • Meermalige kisten

Meer informatie over de levertijd en verzending van onze exportkisten? Bekijk de pagina Exportkisten op maat.

Exportkisten op maat nodig? Van Leyen Packaging is uw partner!

We leveren meer dan alleen een verpakkingsoplossing; we bieden een veilig toevluchtsoord voor uw producten, waar ook ter wereld ze heen gaan. Vertrouw op de deskundigheid van Van Leyen Packaging. Bij ons staan uw wensen altijd voorop.

Vraag een offerte aan 036 529 0641