Voordelen van een op maat gemaakte exportkist

Wanneer u goederen internationaal verzendt, is de keuze van de juiste verpakking cruciaal. Standaard exportkisten kunnen een snelle en eenvoudige oplossing bieden, maar vaak voldoen ze niet aan alle specifieke behoeften van uw product of verzendingsvereisten. Hier ligt de waarde van een op maat gemaakte exportkist van Van Leyen Packaging (de verpakkingspartner voor zakelijke klanten); een oplossing die zowel de veiligheid van uw goederen maximaliseert als uw verzendkosten optimaliseert. Laten we de voordelen van op maat gemaakte exportkisten nader bekijken.

#1 Gepersonaliseerde afmetingen en ontwerp

Een van de meest significante voordelen van een op maat gemaakte exportkist is dat deze precies naar de afmetingen en het gewicht van uw product wordt vervaardigd. Dit minimaliseert niet alleen de kans op beschadiging tijdens het transport, door bijvoorbeeld te veel bewegingsruimte, maar optimaliseert ook de verzendkosten door overbodig volume te elimineren. Van Leyen Packaging biedt de flexibiliteit om uw kisten volledig aan te passen aan de vorm van uw product, waardoor een veilige en efficiënte verpakking gegarandeerd wordt.

Hoe worden exportkisten gemaakt?

#2 Materiaalkeuze en duurzaamheid

Kiezen voor op maat gemaakte kisten betekent ook dat u de keuze heeft in het type materiaal dat gebruikt wordt. Bij Van Leyen Packaging zetten we in op hoogwaardig Noord-Europees vurenhout en bieden we innovatieve opties zoals platen met een combinatie van hout en karton. Deze keuzes dragen bij aan de duurzaamheid van de kisten en bieden mogelijkheden voor gewichtsbesparing, wat direct een positieve impact heeft op de exportkosten, met name bij luchtvracht.

#3 ISPM 15 certificering

Elke op maat gemaakte kist van Van Leyen Packaging voldoet aan de ISPM 15 certificering, wat betekent dat ze overal ter wereld geaccepteerd worden zonder de noodzaak voor aanvullende behandelingen of inspecties. Dit is essentieel voor het vlot doorlopen van douaneprocessen en het voorkomen van vertragingen of boetes.

#4 Extra bescherming en veiligheid

Voor kwetsbare goederen bieden op maat gemaakte kisten de mogelijkheid om extra beschermende materialen toe te voegen, zoals schokabsorberende schuimen of vochtwerende voeringen. Van Leyen Packaging zorgt ervoor dat uw producten de best mogelijke bescherming krijgen, afgestemd op hun unieke eisen.

#5 Kostenbesparingen

Hoewel de initiële kosten voor op maat gemaakte kisten hoger kunnen lijken dan standaardkisten, kunnen de langetermijnbesparingen aanzienlijk zijn. Door de perfecte pasvorm en optimalisatie van het materiaalgebruik worden niet alleen verzendkosten bespaard, maar wordt ook het risico op schade en de daaruit voortvloeiende kosten verlaagd.

#6 Branding en marketing

Op maat gemaakte kisten bieden ook de mogelijkheid voor branding. Bij van Van Leyen Packaging kunnen we uw bedrijfslogo, naam of andere marketingboodschappen tegen een meerprijs op de kist aanbrengen, waardoor uw merk zichtbaarheid krijgt tijdens het gehele transporttraject.

Een op maat gemaakte exportkist is vaak de beste keuze

In het licht van de bovenstaande voordelen is het duidelijk dat op maat gemaakte exportkisten van Van Leyen Packaging in de meeste situaties een superieure keuze zijn voor bedrijven die waarde hechten aan de veiligheid, efficiëntie en kostenbesparing van hun internationale verzendingen.

Door te kiezen voor een speciaal ontworpen oplossing, verzekert u zich van een verpakkingsmethode die niet alleen uw goederen beschermt, maar ook uw merk versterkt en uw operationele kosten optimaliseert.

Verken de extra opties voor uw exportkisten op maat bij Van Leyen Packaging

Ons toegewijde team zet zich volledig in om elke kist volgens de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidseisen te produceren. In onze productiefaciliteit vervaardigen we houten exportkisten die voldoen aan de ISPM standaarden, waardoor ze perfect zijn voor internationaal transport. We luisteren aandachtig naar uw specifieke wensen en bieden bij Van Leyen Packaging een reeks aan extra mogelijkheden om uw op maat gemaakte exportkist geheel naar wens uit te rusten:

 • Zwenk- of bokwielen
 • Deur, deksel of losse zijwanden
 • Aluminium hoekprofielen
 • Beschermingsmaterialen
 • Opvul- en zekeringsmiddelen
 • Vochtwerende materialen
 • Schok dempende materialen
 • Roestwerende materialen
 • Sloten
 • Bedrijfslogo en bedrijfsnaam

Op maat gemaakte exportkisten voor unieke producten

Zoekt u naar een uniek ontworpen exportkist voor specifieke goederen? Ons team van deskundigen is in staat om, naast onze op maat gemaakte standaard exportkisten die met diverse aanvullende opties kunnen worden uitgerust, met behulp van geavanceerde apparatuur de volgende gespecialiseerde maatwerk kisten voor u te vervaardigen:

 • Schilderij kisten
 • Displays
 • Fruitkistjes
 • Skids en holblokken
 • Meermalige kisten

Meer informatie over de levertijd en verzending van onze exportkisten? Bekijk de pagina Exportkisten op maat.

Maatwerk exportkisten nodig? Van Leyen Packaging staat voor u klaar!

Bij ons krijgt u meer dan alleen een verpakkingsoplossing; we garanderen een veilige haven voor uw producten, ongeacht hun bestemming wereldwijd. Van Leyen Packaging is uw partner. Uw behoeften hebben bij ons altijd de hoogste prioriteit.

Vraag een offerte aan 036 529 0641